Remco Visser
Remco Visser Tech 21 mei 2016 / 08:11 uur

‘Blokjes-telefoon’ Google bijna klaar

Na jaren ontwikkeling is Google eindelijk bijna klaar met zijn modulaire smartphone, Ara. Ontwikkelaars krijgen de eerste exemplaren dit najaar en het is de bedoeling dat het toestel volgend jaar op de markt komt. Google heeft dat vrijdag aangekondigd op zijn I/O-conferentie.

Modulaire smartphones als Ara zijn bedoeld om zelf in elkaar te zetten. Ze bestaan uit onderdelen die gebruikers zelf kunnen vervangen. Als bijvoorbeeld de camera of het display kapot is, hoeven ze niet een heel nieuw toestel te kopen, maar alleen die ene module. Dat voorkomt verspilling en geeft telefoons een langere levensduur.

Problemen

Google werkt daar al jaren aan met Project Ara. Maar de modulaire smartphone kampte met grote problemen. De losse modules bleven namelijk niet goed aan elkaar vastzitten.

Het idee van Ara is voor een deel gebaseerd op het concept Phonebloks van de Helmondse ontwerper Dave Hakkens.

Reageer op artikel:
‘Blokjes-telefoon’ Google bijna klaar
Sluiten