Remco Visser
Remco Visser Tech 5 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Australische ‘bedenker’ Bitcoin krabbelt terug

Craig Wright, die eerder deze week nog bekende de uitvinder te zijn van de bitcoin, ziet toch af van zijn belofte om sluitend bewijs te leveren voor zijn claim. Op zijn blog gaf de Australiër donderdag aan dat hij de stap om bewijs te leveren niet meer aandurft.

Wright zei maandag nog tegen diverse media dat hij de man is achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto, het brein achter het elektronische betaalmiddel Bitcoin. Hij onderbouwde die bekentenis op zijn eigen blog met een reeks technische gegevens. Die riepen echter vraagtekens op bij experts.

Beschuldigingen

Wright stelde donderdag echter niet dat hij Nakamoto niet is. Hij gaf alleen aan dat hij de moed niet heeft om met nieuw bewijs te komen. Hij wees daarbij op de vele beschuldigingen die hij te verwerken kreeg sinds geruchten over zijn mogelijke betrokkenheid bij Bitcoin de kop opstaken. ,,Ik weet dat ik hier niet sterk genoeg voor ben”, schreef hij. ,,Ik kan alleen zeggen dat het me spijt. En vaarwel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Australische ‘bedenker’ Bitcoin krabbelt terug
Sluiten