Remco Visser
Remco Visser Tech 4 mei 2016 / 17:00 uur

Apple verliest alleenrecht op naam iPhone in China

Apple heeft in China niet langer het alleenrecht op de merknaam iPhone. De Californische techreus verloor onlangs een rechtszaak hierover van een Chinees bedrijf, dat nu het recht behoudt om handtassen, telefoonhoesjes en andere leerproducten onder het handelsmerk IPHONE te maken en verkopen, meldt Quartz op basis van het Chinese Legal Dailey.

Xintong Tiandi Technology registreerde in 2007 de merknaam voor het maken van leerproducten, ongeveer vijf jaar nadat Apple dezelfde naam in China had geregistreerd voor computer software en hardware. In 2012 bracht Apple de zaak tegen Xintong Tiandi Technology voor de Chinese handelsmerkautoriteit en spande een zaak aan bij een lagere rechtbank in Beijing. Beide stelden Xintong Tiandi Technology in het gelijk.

Handelsmerk

De Chinese handelsmerkautoriteit stelde in 2013 dat Apple niet kon bewijzen dat IPHONE in 2007 al een bekend handelsmerk was. Een definitief oordeel van het hooggerechtshof in Beijing onderschrijft die beslissing nu. Het hof geeft daarbij aan dat de eerste iPhones van Apple pas in 2009 op het vasteland van China werden verkocht.

Xintong Xiandi heeft op de eigen website aangegeven dat het vonnis een weerspiegeling is van de vrije markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Apple verliest alleenrecht op naam iPhone in China
Sluiten