Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Tech 27 mei 2016 / 11:48 uur

30 mannen verkrachten meisje, delen het op Twitter

De Braziliaanse politie is op zoek naar dertig mannen die een meisje hebben verkracht en hun daad hebben gefilmd. De beelden van het seksuele misbruik zijn later op Twitter gepost. Het meisje ging vermoedelijk naar het huis van haar vriend in Rio de Janeiro.

Twitter

Daar verloor ze haar bewustzijn. Toen het slachtoffer later wakker werd, was ze omringd door mannen. Na de groepsverkrachting, ging het meisje naar huis. Op Twitter zag de video van de daad online staan. De video van veertig seconden werd massaal gedeeld.

De politie heeft voor dertig mannen een arrestatiebevel gegeven, inclusief de vriend van de tiener. Organisaties zoals United Nations Women menen dat dit het ultieme voorbeeld is van de ‘verkrachtingscultuur’ in Brazilië. Dat schrijft Metro UK.

Om te voorkomen dat het meisje nog meer schade oploopt, houdt de politie de identiteit van het slachtoffer geheim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
30 mannen verkrachten meisje, delen het op Twitter
Sluiten