Metro
Metro Tech 3 apr 2016 / 15:46 uur

Vlinderscrime zet verklaringen Holleeder online

Delen uit het verhoor van Willem Holleeder zijn door ex-crimineel Martin Kok op zijn site vlinderscrime.nl geplaatst. Kok schrijft bij de stukken, die deels onleesbaar gemaakt zijn: ,,Vlinderscrime.nl heeft de hand weten te leggen op o.a de eerste verklaringen van Willem Holleeder. Nog nooit eerder heeft hij verklaringen afgelegd en nu heb juist ik ze als eerst openbaar gemaakt. Het leest lekker weg, dat kan ik je wel zeggen.”

De stukken zijn passages uit een verhoor van 10 februari. Justitie is uiteraard niet blij met het lekken van deze stukken. Volgens de NOS hebben zij het lekken ongehoord en schadelijk genoemd. Het onderzoek zou hiermee in gevaar komen, want getuigen kunnen nu worden beïnvloed door deze informatie.

Het OM is een onderzoek gestart naar hoe het lekken kon gebeuren. In de stukken staat onder andere hoe Holleeders verhouding was met andere Amsterdamse boefjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlinderscrime zet verklaringen Holleeder online
Sluiten