Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Tech 10 apr 2016 / 19:30 uur

Vet! Met dit toetsenbord typ je net als Shakespeare

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat toneelschrijver William Shakespeare is overleden. Het nalatenschap van Shakespeare kennen we allemaal: de toneelstukken die zo in zijn eigen stijl zijn geschreven. Je kunt nu eindelijk ook een beetje Shakespeare zijn met een nieuw toetsenbord voor je telefoon.

Voorspelling

SwiftKey heeft namelijk een nieuw toetsenbord gelanceerd. Deze limited edition heet ShakeSpeak. SwiftKey’s andere toetsenborden voorspellen wat je waarschijnlijk wil typen, ShakeSpeak vult dat in Shakespeariaanse taal aan, meldt The Verge.

Wanneer je bijvoorbeeld „O Romeo, Romeo, wherefore art”, typt, maakt SwiftKey het voor je af door „thou Romeo” te suggereren. Ook geeft hij je suggesties om onze hedendaagse taal wat meer als een toneelstuk te laten lezen.

Hoe?

Een team van het bedrijf heeft al Shakespeare’s werken geanalyseerd om zo een duidelijk beeld te kregen van hoe Shakespeare taaltechnisch gedacht moet hebben. Helaas moet je dan wel in het Engels typen, dat was de schrijver tenslotte ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vet! Met dit toetsenbord typ je net als Shakespeare
Sluiten