Remco Visser
Remco Visser Tech 23 apr 2016 / 11:00 uur

Robotmonnik moet Chinezen terug in tempels krijgen

Boeddhistische tempels mogen dan vooral bekend staan om hun rust, in Peking is het momenteel juist een futuristische plek. Daar kunnen gelovigen namelijk terecht bij een heuse robotmonnik, zo meldt South China Morning Post.

Het robotje, met de naam Xian’er, is ingezet door de Longquan-tempel in de Chinese miljoenenstad. De gerobotiseerde monnik krijgt vooral als taak om boeddhistische wijsheden te verspreiden in China, zo stelt meester Xianfan, die het gadget ontwierp. ,,Wetenschap en het boeddhisme kunnen makkelijk worden gecombineerd in de vorm van deze robot", aldus Xianfan.

De robot kan momenteel zo’n twintig vragen over het boeddhisme beantwoorden, via een touchscreen op zijn borst. Binnenkort krijgt hij echter al assistentie van een uitgebreider model, die momenteel nog ontwikkeld wordt door de Longquan-tempel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Robotmonnik moet Chinezen terug in tempels krijgen
Sluiten