Remco Visser
Remco Visser Tech 28 apr 2016 / 06:30 uur

Rek uit markt smartphones

Er lijkt een einde te komen aan de jarenlange groei op de markt voor smartphones. Er werden in het eerste kwartaal van 2016 wereldwijd maar 0,2 procent meer telefoons afgeleverd dan in dezelfde periode in 2015, de kleinste groei ooit. Dat blijkt uit cijfers uit het kwartaalverslag van de International Data Corporation.

Samsung verkocht met 81,9 miljoen exemplaren wereldwijd de meeste smartphones het afgelopen kwartaal, blijkt uit het rapport. Apple staat met 51,2 miljoen verkochte iPhones op nummer twee in de lijst, gevolgd door het Chinese merk Huawei dat 27,5 miljoen smartphones aan de man bracht.

Verzadiging

De grootste oorzaak van de stagnatie in verkopen zou liggen in de verzadigde markt in de Westerse wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rek uit markt smartphones
Sluiten