Remco Visser
Remco Visser Tech 4 apr 2016 / 12:03 uur

Onderzoek naar afweermethodes lastige drones

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium in Marknesse doet onderzoek naar mogelijkheden om de strijd aan te gaan met lastige drones. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Het onderzoek naar verstoringen als gevolg van drones blijkt eind vorig jaar te zijn opgenomen in een onderzoeksprogramma van het NLR. Volgens Jasper van der Jagt van Luchtverkeersleiding Nederland kan worden geprobeerd de gebruikelijke radiofrequentie van de drones, op 2,4 GHz, te hacken en deze vervolgens te blokkeren. Hierdoor worden de drones onbestuurbaar en storten ze uiteindelijk neer.

Dit jaar was er al meermaals sprake van een gevaarlijke situatie boven Nederland, doordat drones het vliegverkeer in de weg zaten. Tijdens het onderzoek wordt dan ook onder meer geprobeerd de frequenties waar de vliegtuigjes gebruik van maken te blokkeren, zodat ze niet in de buurt van een luchthaven kunnen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek naar afweermethodes lastige drones
Sluiten