Puck Roest
Puck Roest Tech 26 apr 2016 / 14:15 uur

Nieuwe telefoons in India krijgen een alarmknop

In India krijgen vanaf 2017 alle mobiele telefoons een alarmknop. Met de knop kunnen vrouwen sneller de hulpdiensten inschakelen.

Alle toestellen die vanaf volgend jaar worden verkocht moeten verplicht beschikken over een alarmfunctie, laat de overheid weten. Vanaf 2018 moeten alle toestellen ook GPS ondersteunen zodat de politie makkelijker de locatie van slachtoffers kan achterhalen.

Seksueel misbruik

Met de knop wil de Indiase regering vooral vrouwen beschermen. In 2015 werden er in de hoofdstad New Delhi een recordaantal van 2095 aangiftes opgenomen van vrouwen die slachtoffer werden van seksueel misbruik.

Op smartphones kunnen gebruikers drie keer op de aan/uit-knop drukken om de hulpdiensten in te lichten. Bij goedkopere telefoons hoeft de gebruiker enkel de cijfers 5 of 9 ingedrukt te houden. „Technologie is bedoeld om het leven makkelijker te maken. En wat is een beter doel dan de bescherming van vrouwen", aldus Ravi Shankar Prasad, de minister van communicatie en technologie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe telefoons in India krijgen een alarmknop
Sluiten