Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 17 apr 2016 / 18:06 uur

Nieuwe Google Agenda helpt je jouw doelen te behalen

Inmiddels zitten we halverwege april en zijn de meeste goede voornemens allang vervlogen, maar stiekem baal je daar wel een beetje van. Gelukkig komt Google nu, vier maanden te laat, met een nieuwe functie in de agenda-app ‘Google Calendar’.

Voortaan zoeken zij voor je uit wanneer je tijd hebt om te sporten of eens langs je oma te gaan die je eigenlijk al drie jaar niet meer hebt gezien en van wie je niet zeker weet of ze nog leeft. Shame on you, tijd om er iets aan te doen, dacht Google. De functie is beschikbaar voor zowel Andriod als iOS in Amerika op dit moment, maar zal spoedig naar Nederland overwaaien.

Doelen

Je kunt nu kiezen voor ‘Goals’ in verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld sport, vaardigheden opbouwen (zoals gitaar spelen) of meer ‘me-time’. Je kiest één van die activiteiten en de app zoekt automatisch gaatjes in je agenda om die te vullen met tijd voor jouw doel. Als het dan tijd is om te sporten, relaxen of zingen krijg je een reminder.

Als je dan toch zo eigenwijs bent om iets anders te plannen op het tijdstip dat je eigenlijk in een bad moet liggen ontspannen, zoekt Google Calendar automatisch een ander moment om je stukje me-time in te halen. Maar omdat de nieuwe functie vast veelvuldig gebruikt zal worden door uitstellers, is het ook mogelijk een taak zelf, jawel, uit te stellen.

De app is echter zo slim dat hij ook die uitstellers aanpakt, je kan niet zomaar je activiteit skippen of vooruit blijven schuiven. De agenda doet dan namelijk een poging jou te motiveren door de activiteiten bijvoorbeeld op hele andere tijden in je agenda te moffelen. Zo kom je toch niet onder dat buikspierkwartiertje uit.

Geen smoesjes meer, zet je goals erin en ga aan de slag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Google Agenda helpt je jouw doelen te behalen
Sluiten