Puck Roest
Puck Roest Tech 14 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Niets bruikbaars op iPhone San Bernardino-schutter

Het maandenlange juridische getouwtrek tussen de FBI en Apple heeft mogelijk helemaal niets opgeleverd. Op de iPhone 5c van San Bernardino-schutter Syed Rizwan Farook is namelijk nog geen bruikbare informatie gevonden. Dat liet een bron binnen de Amerikaanse opsporingsdiensten aan CBS News weten.

Omdat Apple de FBI niet wilde helpen met het kraken van het toestel, schakelde de autoriteiten een groep professionele hackers in. Om de telefoon te kraken hebben de hackers gebruik gemaakt van een kwetsbaarheid in iOS, een zogeheten ‘zero-day exploit’. Met deze informatie was de opsporingsdienst in staat om een speciaal stuk hardware te ontwikkelen om vervolgens toegang tot de iPhone te krijgen.

Nog niet afgerond

In december schoot Farook veertien mensen dood in Californië. De FBI hoopte achter meer informatie te komen door in te breken in de telefoon. Zo zouden ze graag willen weten over hoe de aanslag gepland was. Ook hoopten ze op contactgegevens van eventuele medeverdachten. Maar tot nog toe hebben ze niets belangrijks gevonden. Het onderzoek is echter nog niet afgerond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niets bruikbaars op iPhone San Bernardino-schutter
Sluiten