Zoë Boven
Zoë Boven Tech 1 apr 2016 / 14:09 uur

Met dit trucje creëer je geheugen op je iPhone

Bijna iedereen met een iPhone heeft na verloop van tijd hetzelfde probleem: te weinig geheugen. Redditgebruiker eavesdroppingyou heeft een oplossing bedacht voor dit dilemma, zo hoef je geen geliefde foto’s meer van je telefoon te gooien.

Als je een film probeert te huren via iTunes, verwijdert je iPhone automatisch bestanden die je niet gebruikt. Let op: de film moet een groter bestand zijn dan het resterende vrije geheugen op je telefoon. Check dus eerst hoeveel geheugen je nog hebt: ga naar Instellingen > Algemeen > Opslag en iCloud-gebruik.

Foto: BuzzFeed

Vervolgens open je iTunes en probeer je bij voorkeur een hele lange film te huren in HD (zodat het bestand nog groter wordt). Vervolgens, als er een pop-up verschijnt die je vertelt dat je niet genoeg geheugen hebt, klik je op Instellingen. Een paar suggesties voor lange films zijn Pearl Harbor, The Lord of the Rings, Pirates of the Carribbean: At World’s End, en Watchmen.

Foto: Buzzfeed
Foto: Buzzfeed

Check nu opnieuw hoeveel geheugen je nog hebt. Als het goed is, is dit meer dan voorheen! Je kunt het proces een paar keer herhalen, om zo nog meer geheugen vrij te maken. Het lukt echter niet eindeloos. Volgens de Redditgebruiker kun je maximaal 1 tot 2 GB vrije ruimte creëren.

Reageer op artikel:
Met dit trucje creëer je geheugen op je iPhone
Sluiten