Metro
Metro Tech 16 apr 2016 / 09:40 uur

Japanse onderzoekers maken dunne en flexibele e-skin

Een beeldscherm dat als tweede huid kan worden gedragen: de ‘e-skin’. Onderzoekers van de Universiteit van Tokyo hebben een ultradunne en flexibele stof gemaakt die kan bijdragen aan deze techniek. Het laagje is twee micrometer dus en kan op de huid worden geplakt, meldde de universiteit vrijdag.

https://www.youtube.com/watch?v=Ir-M8qoQ3ew

Wat moeten we daarmee? Horen wij je denken. Onder de huid kan led-verlichting worden gebruikt. Volgens de onderzoekers is het met de nieuwe techniek ook mogelijk om het zuurstofgehalte in bloed te controleren of de hartslag van sproters bij te houden. Op termijn kan e-ink gebruikt worden voor smartwatches op de huid.

Materiaal

Voor het maken van de beschermende laag hebben de onderzoekers keramisch en organisch materiaal gecombineerd. Onder de laag worden elektroden gebruikt als stroomvoorziening.

De leds die zijn gebruikt voor de tests, zogenoemde PLEDS, zijn drie micrometer dun en zes keer zo efficiënt als eerdere varianten. Ze verbruiken weinig stroom en worden minder warm dan normale leds, zodat ze op de huid kunnen worden gebruikt.

Reageer op artikel:
Japanse onderzoekers maken dunne en flexibele e-skin
Sluiten