Metro en ANP
Metro en ANP Tech 15 apr 2016 / 11:10 uur

‘Hoogste betaler binnenkort bovenaan in App Store’

Apple is van plan om flink wat veranderingen aan te brengen in de App Store. Volgens Bloomberg is een geheim team bezig met een nieuwe zoekfunctie waarbij bedrijven kunnen betalen om bovenaan de zoekresultaten van gebruikers te staan.

De nieuwe zoekfunctie lijkt op het model van Google, waar de zoekmachine miljarden mee verdiende. Zo’n 100 medewerkers van Apple zouden bezig zijn met het project. Het team moet er ook voor zorgen dat het voor gebruikers makkelijker wordt om een app te vinden in de database. Dat blijkt nu soms nog lastig te zijn.

De App Store bestaat sinds 2008. In de online winkel staan inmiddels 1,5 miljoen apps. Het is niet duidelijk wanneer het nieuwe zoeksysteem in gebruik wordt genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hoogste betaler binnenkort bovenaan in App Store’
Sluiten