Remco Visser
Remco Visser Tech 4 apr 2016 / 10:40 uur

Google maakt korte metten met ‘Taliban-app’

Leden van de Taliban zullen voortaan iets meer moeite moeten doen om hun eigen app op hun telefoon te krijgen. Google heeft namelijk de app van de Taliban, die bedoeld was om de extremistische beweging wereldwijd meer bekendheid te geven, uit de Play Store gehaald.

De app was onderdeel van een digitale promotiecampagne van de terreurorganisatie, die zodoende een groter publiek wilde bereiken. Zo heeft de Taliban tevens een website in vijf talen en zijn haar extremisten actief op sociale netwerksites.

Jihadmonitor SITE maakte begin april melding van de app in de digitale winkel Google Play. Gebruikers van het programma kregen onder meer toegang tot officiële verklaringen en filmpjes van de extremisten, die een bloedige guerrillastrijd voeren in Afghanistan.

Verwijderd

Een woordvoerster van Google bevestigde vandaag dat de gewraakte app sinds zondag dan ook niet meer beschikbaar is in de Play Store. Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten niet op de hoogte te zijn van het bestaan van het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google maakt korte metten met ‘Taliban-app’
Sluiten