Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Tech 20 apr 2016 / 11:15 uur

Geen ochtendmens? Deze wekker schokt je wakker

Heb je elke ochtend weer moeite met uit bed komen? Daadwerkelijk elk soort wekker geprobeerd maar alsnog de snoozekoning van het huis? Dat is binnenkort misschien wel verleden tijd. Er komt namelijk een horloge op de markt die je met schokken je bed uitwerkt.

Trillen

De Shock Clock, zoals de nieuwe wekker heet, gebruikt zwaar geschut om je onder de dekens vandaan te krijgen. Het horloge begint met piepen en trillen. Mocht je daar niet op reageren, dan krijg je elektrische schokken tot je je voeten op de koude vloer zet en opstaat.

De wetenschap erachter is simpel: je brein leert namelijk van de schokken. Als je te lang in bed ligt, weten je hersenen dat je na de trillingen schokken zult krijgen. Daardoor schrik je in één keer wakker van de trillingen en kom je makkelijker uit bed. Geruststelling: omdat je brein zo snel leer, zul je niet zo vaak schokken krijgen.

Crowdfunding

De Shock Clock is op dit moment nog aan het crowdfunden, als je er snel bij bent kun je ‘m voor 79 dollar al krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Geen ochtendmens? Deze wekker schokt je wakker
Sluiten