Remco Visser
Remco Visser Tech 21 apr 2016 / 19:50 uur

‘FBI betaalde 1,3 miljoen dollar voor kraak iPhone’

Het kraken van de iPhone van San Bernadino-schutter Syed Farook heeft de FBI meer dan een miljoen dollar gekost. Dat meldde FBI-directeur James Comey donderdagavond in Londen, zo weet televisiezender NBC.

Comey sprak op het Aspen Security Forum in Londen toen hem werd gevraagd hoeveel de FBI heeft betaald voor de software die nodig was om de smartphone van Apple te hacken. De topman antwoordde dat het in ieder geval meer kostte dan wat hij de resterende tijd van zijn baan nog gaat verdienen.

Salaris

Aangezien de directeur nog zeven jaar en vier maanden heeft tot zijn pensioen en een jaarsalaris van 183.000 dollar verdient, is het totaalbedrag makkelijk uit te rekenen: een slordige 1,34 miljoen dollar. Dit zou het hoogst betaalde bedrag voor een hacktechniek ooit zijn. Volgends het Amerikaanse veiligheidsbedrijf Zerodium was eerder het hoogst betaalde bedrag 1 miljoen.

Apple

De federale instelling zette Apple maandenlang onder druk om mee te werken aan het ontgrendelen van het toestel. Apple weigerde en een rechtszaak volgde, die gewonnen werd door de techreus uit Cupertino.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘FBI betaalde 1,3 miljoen dollar voor kraak iPhone’
Sluiten