Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Tech 27 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Elke telefoon moet een paniekknop hebben in 2017’

India heeft aangekondigd de regels rondom mobiele telefoons aan te passen. Vanaf 2017 moet elke telefoon een paniekknop hebben. Daarmee hopen de autoriteiten vrouwen tegen verkrachting te beschermen.

GPS

De regels zijn vandaag aangekondigd door India’s Ministerie van Comminicatie en Informatie Technologie, zo meldt CNN. In 2018 moet elke telefoon GPS hebben, ook om de veiligheid in het land te verhogen.

Veel fabrikanten hebben al een paniek-applicatie op de telefoon zitten, maar er is nog geen centrale hulplijn. Dit omdat je voor de politie in India een ander nummer moet bellen dan ambulance en brandweer. Om die reden heeft India ook het plan om een centraal noodnummer in te stellen. Dat zal, net als in Nederland, 112 worden.

Verkrachting

Naar aanleiding van een verkrachting in Delhi in december 2012, is de overheid bezig manieren te zoeken het land veiliger te maken voor vrouwen. De vrouw die toen werd verkracht, werd verkracht door zes mannen. Ze overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Elke telefoon moet een paniekknop hebben in 2017’
Sluiten