Esther Zandberg
Esther Zandberg Tech 17 apr 2016 / 13:35 uur

Candy Crush Saga populairste game-app

Het spel Candy Crush Saga is verreweg het meest populaire spel onder de Nederlandse smartphone gebruikers. De applicatie is geïnstalleerd op 22 procent van de Nederlandse smartphones, omgerekend zijn dat bijna 2,6 miljoen gebruikers, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Vrouwen

Het spel wordt het meeste gespeeld onder vrouwen. Ruim 27 procent van de vrouwen heeft Candy Crush Saga geïnstalleerd op de smartphone, tegenover 17 procent van de mannen. Daarbij blijft het aantal vrouwen dat het spel installeert groeien, terwijl het gebruik onder mannen nu afneemt. Uit het onderzoek blijkt verder dat Clash of Clans het spel is dat qua populariteit het meest is toegenomen.

Berichten en foto’s

Niet games, maar apps die gebruikt worden om berichten te sturen, worden onder de Nederlanders nog steeds het meest geïnstalleerd. Ook apps voor foto’s zijn hierbij populair. Volgens Telecompaper is er alleen geen stijging te zijn in het gebruik van deze programma’s, maar stagneert het aantal mensen dat de programma’s gebruikt. Dat suggereert volgens de website dat zij hun hoogtepunt hebben bereikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Candy Crush Saga populairste game-app
Sluiten