Remco Visser
Remco Visser Tech 26 apr 2016 / 18:10 uur

Bizar: Je schedel als wachtwoord

Het intikken van een wachtwoord wordt steeds meer iets uit het verleden. Zo kun je steeds vaker al gebruik maken van je vingerafdruk, een selfie of je iris om ergens in te loggen. Maar binnenkort komt daar nog een lichaamsdeel bij, zo weet Gizmodo.

Duitse wetenschappers van de universiteit van Stuttgart hebben namelijk een nieuwe methode ontwikkeld, waarbij je schedel kan worden gebruikt als ‘wachtwoord’. Via een omgebouwde Google Glass wordt een geluidje van één seconde door je schedel heen gestuurd om vervolgens de resonantie weer op te vangen.

Uniek

Aangezien iedere schedel uniek is, is het schedelgeluid dat ook. Dankzij dit gegeven kan deze methode, die de naam SkullConduct heeft gekregen, dus als wachtwoord gebruikt worden. De onderzoekers melden dat de vorm van authenticatie bovendien 97% accuraat is.

Wanneer de technologie op grote schaal toegepast kan worden, is nog niet bekend. Dus voorlopig zul je het met je oude vertrouwde wachtwoorden moeten doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar: Je schedel als wachtwoord
Sluiten