IngelisedeVries
IngelisedeVries Tech 29 apr 2016 / 09:06 uur

Binnenkort kun je groepsdaten via Tinder

We wisten al dat we sinds de komst van sociale media onze levenspartners het liefst online ontmoeten. Mocht je inmiddels zo sociaal ongemakkelijk zijn geworden dat je ‘in real life’ alleen nog met je eigen vrienden durft te praten, dan heeft Tinder de oplossing. De app test een functie waarmee je kunt groepsdaten.

Vriendenprofiel

De nieuwste aanwinst van de app wordt op dit moment alleen nog getest in Australië. Met de app kun een profiel aanmaken voor jou en je vrienden, waarmee je andere vriendengroepen kunt aanspreken. Zo kun je alsnog met die mooie vrouwen in de kroeg een biertje drinken, zonder dat je een real life blauwtje loopt.

Mashable Australië ging op onderzoek uit en testte of de app echt zo leuk is. Het is vrij simpel, legt de website uit: je kunt een groep vrienden (mannen én vrouwen) selecteren die de app ook gebruiken. Wanneer je ze eenmaal geselecteerd hebt, krijgen ze een notificatie. Je kunt dus niet stiekem een groepsdate met iemand regelen. Ook kan iemand op elk moment uit de groep stappen.

Plannen

Na 48 uur vervalt de groep, waardoor je altijd weer nieuwe groepen kunt ontmoeten. Het nadeel is volgens de website dat je je groep alleen via een regeltje tekst kunt vertellen wat jullie aan het doen zijn. In Australië zijn die plannen van de groepen nogal uiteenlopend. De een wil een potje Cards Against Humanity spelen, de ander feesten en weer een andere groep is op zoek naar een orgie. Het is maar net waar jij en je vrienden zin in hebben, natuurlijk.

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan de app. Zo zitten er vooralsnog weinig groepen op Tinder Social, iets dat in Nederland waarschijnlijk ook tijd nodig zal hebben als de functie wordt uitgerold. Ook zijn de verschillende soorten profielen in één lijst te zien.

En niet alleen de kinderziektes zijn een probleem, ook maakt men zich zorgen over privacy. De app geeft een overzicht van je Facebookvrienden, waarbij je precies kunt zien wie er ook Tinder gebruikt en je kunt die profielen bekijken, schrijft De Volkskrant. Niet iedereen laat graag weten dat hij of zij Tinder gebruikt, en dat is met Tinder Social bijna niet meer te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkort kun je groepsdaten via Tinder
Sluiten