Remco Visser
Remco Visser Tech 12 apr 2016 / 20:30 uur

Binnenkort betalen met vingerafdruk in Japan

In Japan heb je binnenkort niet meer nodig dan je vinger om iets af te rekenen. Komende zomer wordt door de Japanse overheid namelijk een betaalsysteem getest, waarbij alleen een vingerafdruk nodig is om transacties goed te keuren. Dat meldt The Japan Times.

De nieuwe betaalmethode is vooral gericht op bezoekers van de Olympische Spelen in 2020, die zodoende geen geld of bankpassen op zak meer hoeven te hebben. De overheid hoopt op die manier om eventuele overvallen op toeristen in te dammen.

Tijdens de test registreren toeristen hun vingerafdruk, betaalinformatie en andere data op het vliegveld. Met behulp van scanners kan vervolgens worden betaald bij 300 souvenirwinkels, restaurants en hotels. Het systeem moet in 2020 in het gehele land worden ondersteund, na in verschillende stappen te zijn uitgebreid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkort betalen met vingerafdruk in Japan
Sluiten