Remco Visser
Remco Visser Tech 23 apr 2016 / 07:03 uur

Autoriteiten VS ontgrendelen weer iPhone

In de Verenigde Staten is wederom een iPhone ontgrendeld door de autoriteiten. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft ‘iemand’ het wachtwoord gegeven van de telefoon die werd onderzocht en kon de telefoon donderdag worden ontgrendeld.

De zaak lijkt op een soortgelijk conflict tussen Apple en de FBI, over het hacken van de iPhone van een terrorist in San Bernardino. Uiteindelijk wist de inlichtingendienst zelf de iPhone te kraken, waarmee alles met een sisser afliep.

Apple is bang dat er een precedent ontstaat als het bedrijf iPhones namens politie-instanties hackt. Daarnaast zou de privacy van gebruikers op het spel staan door toestellen makkelijker toegankelijk te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Autoriteiten VS ontgrendelen weer iPhone
Sluiten