Sophie Moerman
Sophie Moerman Tech 21 apr 2016 / 09:00 uur

Apple-gebruikers krijgen verdachte phishing-smsjes

Lichte paniek onder Apple-gebruikers. Er is een nepbericht in omloop waarin gebruikers wordt verteld dat hun Apple-ID is verlopen, waarna ze op een link moeten klikken.

,,Beste …, je Apple-ID verloopt vandaag. Klik op deze link als je beëindiging wilt voorkomen", staat er in het bericht van ‘AppleInc’, dat meerdere gebruikers hebben gekregen. In het bericht staat een link, waar gebruikers wordt gevraagd hun inlogggevens in te vullen.

Jouw privégegevens worden dan doorgezet naar criminele organisaties, die er fraude mee kunnen plegen. Een bekende phishing-truc dus, maar wel een die gevaarlijk veel op de echte berichten van Apple lijkt. Apple-CEO Tim Cook heeft nog niet op het nieuws over de phishingberichten gereageerd, maar op Twitter melden meerdere gebruikers dat ze hetzelfde smsje hebben gehad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-gebruikers krijgen verdachte phishing-smsjes
Sluiten