Remco Visser
Remco Visser Tech 31 mrt 2016 / 11:00 uur

‘Tidal komt ook met videostreaming’

Niet alleen muziekliefhebbers, maar ook filmfans kunnen binnenkort hun hart ophalen bij Tidal, Het streamingplatform zou namelijk plannen hebben om binnenkort ook films aan te bieden, zo meldt New York Post.

Tidal is volgens insiders momenteel in gesprek met verschillende partijen uit de filmindustrie. Net als concurrenten als Netflix en Amazon wil Tidal naast het aanbieden van bekende titels echter ook zelf films gaan produceren. "Tidal hoopt om samen te kunnen gaan werken met een onafhankelijke studio of producent om eigen films te gaan maken", meldt een bron.

Het door Jay-Z gerunde Tidal heeft 3 miljoen gebruikers, een stuk minder dan concurrenten als Spotify, die 75 miljoen gebruikers telt. Tidal probeert met exclusieve uitgaves klanten te trekken, zo lanceerde Kanye West onlangs zijn nieuwe werk exclusief via het kanaal van zijn collega. Uit cijfers bleek onlangs dat het marktaandeel van Tidal in Nederland verwaarloosbaar is omdat het nog geen procent haalt.

Reageer op artikel:
‘Tidal komt ook met videostreaming’
Sluiten