Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 30 mrt 2016 / 08:38 uur

Snapchat heeft een nieuwe versie: de leuke extra’s

Merkte jij gister of vanochtend ook dat Snapchat ineens anders is? Dat klopt helemaal speurneus, want de app is flink onder handen genomen door de makers. Grootste trots van de ontwikkelaars na de update: Chat 2.0.

Het is nu namelijk veel makkelijker geworden om op verschillende manieren met vrienden of bekenden te kletsen. Zo kun je nu stickers versturen met een gezellig en hip uiterlijk en thema’s als bacon en vrede. En bacon is natuurlijk altijd goed, dus there you go Snapchat.

Ook kun je bellen vanuit de app en videogesprekken voeren met je vrienden. Als de persoon aan de andere kant even niet bereikbaar is, kan je ook een video- of audioboodschap achterlaten en kan die persoon het later beluisteren of bekijken. Verder is het nu mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te sturen en kan er real-time geschakeld worden tussen audio en video.

Verhalen

Waar wij nog wel even aan moeten wennen is de nieuwe manier van verhalen bekijken, ‘Auto-Advance Stories’, zoals Snapchat het noemt. Wie klaar is met het terugkijken van een Story gaat voortaan automatisch verder met een volgend filmpje. Best vervelend als je heel veel vrienden hebt met niet heel erg interessante verhalen. Je kan dit gelukkig wel stoppen door simpelweg naar beneden te swipen met je vinger.

Daarnaast zijn er nog heel veel andere ‘geheime’ tips en tricks, zoals videotrucjes of het feit dat je elk woord een andere kleur kan maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat heeft een nieuwe versie: de leuke extra’s
Sluiten