Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 16 mrt 2016 / 13:15 uur

Schaamteloze dealers verkopen gewoon via Facebook

Drugs stiekem in de hand van je klant duwen tijdens een snelle ontmoeting op straat is zó 2015. Tegenwoordig verkopen de dealers hun waar gewoon via Facebook, net zoals vele salontafels, concertkaartjes en kledingstukken. Ze garanderen daarbij zelfs een ‘voor vijf uur besteld, morgen in huis’-service.

Ze verspreiden via hun Facebook-pagina verschillende recepten van sterke drugs. Honderden klanten hadden zich aangemeld om pakketjes te ontvangen van de Facebookpagina van de dealer die zich Mahmood Asif noemt. Hij verkocht daar onder andere cannabis, het kalmeringsmiddel diazepam en opiaat tramadol, een soort morfine.

Drugsbende

De meeste ‘vrienden’ van Mahmood komen uit Schotland, daar zal hij dus zijn spulletjes verkopen. Alhoewel de pagina gerund lijkt te worden door de 36-jarige man, denkt de politie dat er een bende achterzit. Volgens Daily Record wordt het geld dat met de drugs wordt verdiend overgemaakt naar West-Afrika.

De drugs zelf worden verzonden vanaf een postadres in Noord-Ierland. Het verhandelen van elke soort drugs via Facebook is uiteraard verboden. De producten zouden ook hoognodig moeten worden getest, want men vreest dat het niet is wat de verkoper zegt dat het is en het goedje misschien zelfs dodelijk is.

Ketamine

Een gebruiker, die werd opgezocht door The Record en die anoniem wil blijven, zegt dat hij zijn drugs wel liet testen. Daarin werd toen onder andere paardenmiddel ketamine gevonden, maar ook amfetamine. Volgens hem zou je ook niet meer van de dealer afkomen als je eenmaal contact hebt gemaakt, hij blijft je aanbiedingen sturen.

Kinderen

Ouders maken zich zorgen over de gevolgen van zo’n Facebook-pagina, want elk kind kan nu zomaar drugs bestellen. De pagina van Mahmood is uiteraard direct uit de lucht gehaald, toen Facebook hierover bericht kreeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schaamteloze dealers verkopen gewoon via Facebook
Sluiten