Remco Visser
Remco Visser Tech 23 mrt 2016 / 17:01 uur

Proef met levende planten als stroomvoorziening

De provincie Brabant steunt een proef om elektriciteit op te wekken uit de wortels van levende planten. Dat meldt Omroep Brabant. Het is volgens een woordvoerder van de provincie een primeur voor Brabant. De test van een jaar in Budel moet aantonen of deze manier van stroomwinning op grote schaal kan worden toegepast.

De techniek om energie op te wekken uit levende planten is ontwikkeld door de Wageningen Universiteit. Het bedrijf Plant-e is een spin-off van de universiteit dat de techniek nu verder ontwikkelt. De provincie heeft Plant-e gevraagd de proef te doen in Budel.

Nat en warm

Hoe natter en hoe warmer, hoe beter planten groeien en hoe meer energie er wordt geproduceerd. De proef wordt daarom uitgevoerd in het natuurgebied dat grenst aan het terrein van zinkproducent Nyrstar in Budel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Proef met levende planten als stroomvoorziening
Sluiten