Remco Visser
Remco Visser Tech 19 mrt 2016 / 17:00 uur

Paus plaatst eerste Instagram-kiekje

Dat de huidige Paus Franciscus behoorlijk beter met zijn tijd meegaat dan zijn voorgangers, mag een feit heten. Om dat nog meer te bevestigen heeft de heilige nu ook zijn eigen Instagram-account. Zijn eerste post is inmiddels geplaatst.

Het is helaas geen selfie en ook geen foto van zijn bordje met eten; het was een foto van de paus waarop hij aan het bidden is, met een boodschap waarin de heilige in negen talen mensen opriep om voor hem te bidden.

Woensdag kondigde een woordvoerder van het Vaticaan al aan dat de paus een account zou krijgen op de site van het foto-netwerk. Zaterdag was het dan eindelijk zover onder toeziend oog van Instagram-baas Kevin Systrom. „Zien hoe paus Franciscus zijn eerste foto op Instagram plaatst, was geweldig”, zo schrijft de directeur op zijn eigen pagina. „Welkom bij de gemeenschap!”

Het is het tweede account voor de heilige op social media. Eerder kreeg hij al een Twitter-account die inmiddels 8.9 miljoen volgers heeft. Van een Facebook is op dit moment nog geen sprake.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paus plaatst eerste Instagram-kiekje
Sluiten