Remco Visser
Remco Visser Tech 31 mrt 2016 / 09:20 uur

Legendarische Abbey Road-studios te bezoeken in VR

Muziekliefhebbers konden vorig jaar al een interactief kijkje nemen in de beroemde Abbey Road Studios, maar wie zich echt muzikant wil wanen kan sinds deze week nog realistischer ervaren hoe het eraan toegaat in het muziekwalhalla in Londen. Dankzij een speciale app kun je nu namelijk een virtual reality-rondleiding door de studios krijgen.

Met de app en een VR-headset voor je smartphone kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan de opnameruimtes waar onder meer de Beatles kind aan huis waren. Onder meer de mengruimtes en de verschillende studios zijn opgenomen in de Inside Abbey Road-app. Uitleg wordt gegeven door Giles Martin, zoon van Beatles-producer George Martin.

Ervaring

„Deze samenwerking met Google geeft de buitenwereld de kans om te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het opnemen van een album”, zo verklaarde Martin aan de Belfast Telegraph. „Via virtual reality krijgt men een goede indruk van de magie binnen de beroemdste studio ter wereld.”

De app is overigens alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. Of de virtuele rondleiding ook beschikbaar wordt voor Apple-telefoons, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Legendarische Abbey Road-studios te bezoeken in VR
Sluiten