Puck Roest
Puck Roest Tech 11 mrt 2016 / 13:44 uur

Je bespaart geen batterij door je apps af te sluiten

Sluit jij ook een paar keer per dag alle apps af op de iPhone? Helemaal nergens voor nodig! Althans, dat zegt Craig Federighi, vicepresident software van Apple. Het kan zelfs zijn dat de batterij van je iPhone langer mee gaat als je niet constant alle applicaties uitzet.

Een iPhone-fan vroeg zich af of het sluiten van de apps werkelijk invloed had op de batterijduur van je telefoon en besloot Applebaas Tim Cook een mailtje te sturen. Hij kreeg antwoord van Federighi en deelde dit e-mailgesprek met 9to5Mac.

Federighi geeft een simpel en duidelijk antwoord: nee. Sinds Apple multitasking in iOS 4 introduceerde, denken veel iPhonegebruikers dat ze energie kunnen besparen door ‘actieve’ apps af te sluiten. Maar deze applicaties zijn eigenlijk helemaal niet actief. Wanneer je een andere app opent, wordt de vorige namelijke gepauzeerd. Alleen applicaties als Spotify blijven actief omdat je natuurlijk muziek wilt blijven luisteren.

Ideaal voor de luie gebruiker; laat die apps gewoon lekker staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je bespaart geen batterij door je apps af te sluiten
Sluiten