Remco Visser
Remco Visser Tech 2 mrt 2016 / 15:47 uur

Hackers uitgedaagd door Pentagon

Hackers mogen binnenkort aan de slag met een enorm tot de verbeelding sprekende opdracht. Niemand minder dan het Pentagon daagt de computerkrakers namelijk uit om websites van het Amerikaanse ministerie van Defensie op hun veiligheid te testen.

Het project, met de toepasselijke naam Hack the Pentagon, is het eerste initiatief waarbij de Amerikaanse federale overheid op deze manier haar digitale veiligheid test. Veel details zijn nog niet bekend, maar het Pentagon heeft wel al laten weten dat er mogelijk een aardige financiële beloning wacht.

Voorwaarden

Overigens zijn niet alle slimme computerkrakers welkom bij het project. Voordat een hacker los mag gaan op de websites, checkt het Pentagon de achtergronden van de tester. Ook moet hij of zij zich laten registeren én Amerikaans staatsburger zijn.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn de meest gevoelige netwerken en wapenprogramma’s tijdens het project gewoon nog verboden terrein voor de hackers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hackers uitgedaagd door Pentagon
Sluiten