Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 16 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Hacker ‘The Fappening’ gepakt

De politie in Amerika heeft een hacker opgepakt die zegt achter het lekken van naaktfoto’s van beroemdheden te zitten. De hack, die ook wel ‘The Fappening’ werd genoemd, zorgde in 2014 voor veel ophef.

De man achter ‘The Fappening’ heet Ryan Collings. Hij wist tussen 2012 en 2014 inloggegevens van de Gmail- en iCloud-accounts van sterren te achterhalen. Hij deed dit door nepmails te versturen, ook wel phishing genoemd. Beroemdheden als Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco, Kate Upton en Kristen Dunst trapten in de nepmailtjes. Van hen verschenen vervolgens naaktfoto’s uit de privécollectie op internet.

Collins zit nu flink in de penarie. De hacker kan tot vijf jaar celstraf krijgen voor zijn daden. De officier van justitie eist echter een kortere straf van 18 maanden omdat de man zijn daden heeft toegegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hacker ‘The Fappening’ gepakt
Sluiten