Remco Visser
Remco Visser Tech 7 mrt 2016 / 13:30 uur

Google heet in Frankrijk vandaag Googl

Franse internetgebruikers zoeken maandag niet op Google, maar op Googl. De zoekmachine laat de laatste letter een dag lang weg. Op dinsdag heet de site weer gewoon Google.

Google heeft vrijwel iedere dag een ander logo om bijzondere gebeurtenissen of verjaardagen te vieren. Zo kreeg Beethoven al een eerbetoon met zijn eigen Doodle en werd er door de zoekmachine ook al stilgestaan bij de opening van de Olympische Winterspelen van 2014.

‘Googl’ (zonder e) is een eerbetoon aan schrijver Georges Perec, die precies tachtig jaar geleden werd geboren. Perec schreef in 1969 de roman La Disparition, in het Nederlands vertaald als ‘t Manco. In het hele boek is de letter e bewust weggelaten. Drie jaar later schreef Perec een boek waarin de e juist de enige klinker is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google heet in Frankrijk vandaag Googl
Sluiten