Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 20 mrt 2016 / 20:45 uur

Google: $10.000 voor wie nieuwe Chromebook hackt

Alsof hacken voor sommige mensen nog niet leuk genoeg is, hangt Google er ook nog eens een flinke beloning aan. Maar liefst 10.000 dollar (omgerekend bijna 9000 euro) krijg je van het bedrijf als het je lukt om de nieuwe Chromebook op afstand te hacken.

Waarom ze dat doen? In een blogpost genaamd ‘Get Rich or Hack Tryin’ leggen ze precies uit waarom: het geld is om onderzoekers te belonen die veiligheidsrisico’s blootleggen. Het enige addertje onder het gras is dat de laptop in gastmodus moet staan tijdens het hacken.

Goede doel

Als het systeem wordt gehackt door een barmhartige hacker die het geld niet wil hebben, is er ook een optie waarmee de beloning gedoneerd kan worden aan een goed doel. Als de hacker voor die optie kiest, wordt het bedrag verdubbeld.

Volgens Google hebben ze het afgelopen jaar ook 2 miljoen dollar uitgegeven aan onderzoekers die voor hen bugs opzochten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google: $10.000 voor wie nieuwe Chromebook hackt
Sluiten