Remco Visser
Remco Visser Tech 9 mrt 2016 / 13:30 uur

Galaxy S7 kapot? Niet zelf repareren!

De reviews van de nieuwe Samsung Galaxy S7 zijn zeer lovend, maar zoals elk ander gadget kan de smartphone toch gewoon kapot. Zelf proberen het toestel te repareren is echter uit den boze, zo waarschuwt reparatiewebsite iFixit.

Volgens de reparateurs zullen zelfs heel handige gebruikers behoorlijk moeite hebben om het apparaat te herstellen zonder nog meer stuk te maken. Vooral het scherm van het nieuwste vlaggenschip van Samsung loopt veel risico de geest te geven bij een eventuele reparatie.

Het vervangen van het verlijmde glas, een veel voorkomende reparatie, is bijvoorbeeld nauwelijks te doen zonder het daarachter liggende scherm kapot te maken. En bij het plaatsen van een nieuwe USB-poort moet eerst het scherm worden verwijderd, wat dit waarschijnlijk ook niet overleeft.

Onbruikbaar

Concurrent Apple kwam recent overigens ook onder vuur te liggen vanwege reparatie-perikelen rond hun iPhone 6. Daar kon een ongeautoriseerde reparatie zelfs leiden tot het volledig onbruikbaar worden van het toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy S7 kapot? Niet zelf repareren!
Sluiten