Remco Visser
Remco Visser Tech 23 mrt 2016 / 13:40 uur

‘Elektrisch rijden moet makkelijker’

Elektrisch autorijden moet snel net zo makkelijk worden als rijden in benzine- of dieselauto’s. Dat stelt GroenLinks-kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Automobilisten zouden bijvoorbeeld bij meer laadpalen moeten kunnen ‘stekkeren’. Bovendien moet dan langs de snelweg aangegeven worden waar deze oplaadplaatsen zijn en worden gezorgd dat bestuurders er tijdens het laden ook wat kunnen eten en drinken.

Aanbevelingen

Dit zijn slechts enkele aanbevelingen uit het plan dat Van Tongeren woensdag overhandigde aan minister Henk Kamp (Economische Zaken). Van Tongeren daagde Kamp daarnaast ook uit om de eerste minister te worden die in een volledig elektrische auto gaat rijden.

GroenLinks is de tweede partij die in korte tijd met een plan komt over elektrische auto’s. Onlangs stelde de PvdA dat het wil dat er over tien jaar alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Elektrisch rijden moet makkelijker’
Sluiten