Remco Visser
Remco Visser Tech 12 mrt 2016 / 15:00 uur

Dit is waarom het Wingdings-lettertype bestaat

Wat we tegenwoordig kennen als emoji’s begon eigenlijk in 1990 als de zogenaamde Windings. Het lettertype met louter symbolen en plaatjes vond toen namelijk zijn weg naar Windows, en vond op die manier wereldwijd enthousiaste gebruikers.

Maar het praktische nut van het lettertype, dat door Kris Holmes en Charles Bigalow werd ontworpen, bleef al die tijd redelijk raadselachtig. Echt communiceren valt er namelijk niet met de redelijk willekeurig gekozen symbolen.

Gelukkig zijn de heren van Vox in de geschiedenis van Wingdings gedoken en vertellen ze ons hieronder het hoe en waarom achter het ludieke lettertype.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom het Wingdings-lettertype bestaat
Sluiten