Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 30 mrt 2016 / 08:09 uur

Digitale reclame levert maar liefst 1,63 miljard op

Waarschijnlijk was het je al opgevallen, maar voor de bevestiging: het aantal advertenties voor smartphones en tablets rijst in Nederland de pan uit. In 2015 is er al 51 procent meer advertenties langs onze ogen gekomen dan in het jaar daarvoor.

Bedrijven achter deze reclames verdienen daar dik aan, vorig jaar zo’n 1,51 miljard euro. Dit jaar zal de omzet verder blijven stijgen naar een bedrag van maar liefst 1,63 miljard euro, dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie IAB en consultant Deloitte.

Zij constateren dat veel bedrijven overstappen naar online videoreclame en dat die reclame steeds meer via smartphones wordt bekeken. Hier zit een stijging van 38 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Digitale reclame levert maar liefst 1,63 miljard op
Sluiten