Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 15 mrt 2016 / 10:30 uur

Boekhoudster verduisterde 50.000 euro schoolgeld

Boekhouden is niet het meest spannende beroep dat de maatschappij te bieden heeft. Dat dacht ook een boekhoudster aan het Sint-Vincentius Instituut in het Belgische Gijzegem. Zij besloot maar eens van haar positie te profiteren door een flinke smak geld over te maken naar haar eigen account.

Subsidie in eigen zak

Ze maakte daarbij gebruik van de subsidie die de onderwijsinstelling beloofd was. Elke keer dat er geld overgemaakt werd, stak zij een deel van de subsidie in haar eigen zak. Hierdoor steeg het bedrag op de bankrekening wel, maar niet zoveel als had gemoeten.

Een andere medewerker van de school kwam de fraude op het spoor. Eerst leek het nog om 30.000 euro te gaan, maar later bleek het bedrag zelfs 50.000 euro te bedragen. De vrouw werkte pas 2,5 jaar op de school.

Milde straf

Het Sint-Vincentius Instituut lijkt redelijk mild in de straf. ,,Ze mocht het geld in fasen terugbetalen en de school wenste er verder geen ruchtbaarheid aan te geven. Er is geen klacht ingediend, maar dat kan altijd nog gebeuren mocht de terugbetaling stoppen”, zegt directrice Hilde Van den Bossche.

De directrice ligt trouwens ook onder vuur. Een anonieme briefschrijver aan het Laatste Nieuws beschuldigt haar er namelijk van dat ze de situatie in de doofpot wilde stoppen. Van den Bossche is aangedaan door die aantijging, vooral omdat ze toen de ontdekking werd gedaan vocht tegen kanker. ,,Ik ben 25 jaar directeur en onder mijn leiding groeide de school van 700 naar 1.000 leerlingen. Ik ben zwaar ziek geweest en ga bijna met pensioen. Dit treft mij diep.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boekhoudster verduisterde 50.000 euro schoolgeld
Sluiten