Remco Visser
Remco Visser Tech 5 mrt 2016 / 17:40 uur

Bazooka tegen ongewenste drones

Last van een vervelende drone in de buurt? Dan is er binnenkort een betere oplossing dan een getrainde adelaar. Het Britse bedrijf OpenWorks Engineering is namelijk bezig met een heuse bazooka om de vliegende machines uit de lucht te halen.

De zogenaamde SkyWall 100 schiet projectielen af waarmee drones onderschept kunnen worden. De projectielen bevatten een net waarmee de vliegmachines gevangen worden, een parachute is optioneel. Ook zou de bazooka gebruikt kunnen worden om een projectiel met stoorzender op een drone af te vuren. Zo zou de communicatie met de bestuurder worden verstoord en valt de drone ook uit de lucht.

Bovendien maakt de SkyWall 100 gebruik van een lasergeleider, waarmee je de projectielen zeer nauwkeurig op de drone kunt richten.

Demonstratie

Het apparaat, dat ruim tien kilo weegt, wordt in een video gedemonstreerd door OpenWorks Engineering. Het systeem zou voor het eind van dit jaar geleverd moeten kunnen worden, maar over de eventuele prijs is nog niks bekend.

Reageer op artikel:
Bazooka tegen ongewenste drones
Sluiten