Remco Visser
Remco Visser Tech 8 mrt 2016 / 17:00 uur

‘Al twee ernstige incidenten met drones in NL’

De afgelopen jaren hebben zich in ons land twee ,,ernstige” incidenten met drones voorgedaan. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

In 2013 kwam een onbemand vliegtuigje in Harderwijk bijna in botsing met een motorvliegtuig en een jaar later was er een bijna-botsing in Nistelrode. In beide gevallen vielen geen gewonden, aldus Dijksma. De twee incidenten zijn door de autoriteiten onderzocht.

De regels voor onbemande vliegtuigjes zijn volgens de bewindsvrouw in ons land streng genoeg. ,,Ze moeten ook nageleefd worden en daar zit de kern.” Er worden ook regelmatig boetes uitgedeeld als er met drones overtredingen plaatsvinden.

Kamervragen

Het CDA had vragen gesteld naar aanleiding van een incident recent in Parijs. Daar moest een Airbus A320 passagiersvliegtuig tijdens de landing op het laatste moment uitwijken voor een onbemand vliegtuigje. Ze scheerden op 5 meter langs elkaar. Dijksma gaat nog eens praten met de Vereniging van Verkeersvliegers over zorgen die zij heeft over regelgeving rond drones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Al twee ernstige incidenten met drones in NL’
Sluiten