Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 20 mrt 2016 / 16:09 uur

Aha! Daar staat de ‘i’ van Apple-producten dus voor

Heb jij er wel eens over nagedacht waar de i van iPhone, iPad en iMac eigenlijk voor staat? Wij wel en de site met de beste vragen, goeievraag.nl, ook! Dus hoogtijd voor een antwoord. En bij wie haal je dat antwoord? Inderdaad, bij Steve Jobs himself.

Staat het nu voor ‘ik’ of ‘individualiteit’ of toch ‘internet’? Volgens meneer Jobs allemaal een beetje. Apple maakte de iMac om gebruikers te geven wat ze wilden: op het internet, zo makkelijk en zo snel mogelijk. Dus in dat opzicht zou de ‘i’ logischerwijs voor internet staan.

Maar omdat Apple zich profileert als een bedrijf voor het individu, staat de befaamde i inderdaad ook voor individueel. Daarnaast moet de telefoon ook informeren en inspireren dus voilá: nog meer i’tjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aha! Daar staat de ‘i’ van Apple-producten dus voor
Sluiten