Esther Zandberg
Esther Zandberg Tech 19 feb 2016 / 18:06 uur

Volvo wil smartphone als vervanger voor autosleutel

In plaats van de eeuwige zoektocht naar je autosleutels, gewoon je deur openen met je smartphone die je eigenlijk toch altijd bij je hebt. Als het aan Volvo ligt, zal dit de toekomst zijn van vele bestuurders. Daarom is het automerk nu begonnen met een proef in Zweden waarmee je de auto van afstand kunt openen met een speciale app op je telefoon.

Veilig

De app zal werken op basis van Bluetooth, zo schrijft BBC over de pilot. Met dit programmaatje kun je vervolgens de deuren openen en alvast de motor starten. Om te voorkomen dat de eerste de beste er met je auto vandoor kan, wordt er nog wel gezocht naar een manier om de app zo veilig mogelijk te houden. Hoe Volvo dit gaat invullen is nog niet bekend.

Lege batterij

Potentiële problemen zoals een verloren telefoon of een toestel zonder batterij, zijn volgens Martin Rosenqvist, topman van het bedrijf, geen enkel probleem. „Als jij je sleutels kwijt raakt, moet je naar de autodealer voor een nieuw paar. Is je toestel kwijt, dan ga je naar de winkel. Veel verschil zit hier niet in”, zo zegt Rosenqvist tegen de Engelse nieuwssite. „Een lege batterij zal door toedoen van de app niet gebeuren. Deze heeft marginaal effect op de levensduur van je batterij.”

Mocht de proef in Zweden een succes zijn, dan zal Volvo gaan kijken of de app wereldwijd gelanceerd kan worden. Mensen die liever niet rekenen op de moderne technologie kunnen gewoon blijven vragen om een ouderwetse sleutel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Volvo wil smartphone als vervanger voor autosleutel
Sluiten