Remco Visser
Remco Visser Tech 16 feb 2016 / 19:41 uur

Opgelet! Nieuwe malware sloopt Androidtelefoons

Bezitters van een Androidtelefoon moeten de komende tijd flink op hun hoede zijn. Er circuleert momenteel namelijk malware die je hele telefoon kan wissen, zo waarschuwt het Deense beveiligingsbedrijf CSIS.

Het schadelijke stukje software verspreidt zich via sms- en mms-berichtjes, waarin de ontvanger wordt gevraagd om via een link een handig programma te downloaden. In plaats van een nuttig appje download je echter een kwaadaardige malware.

Wissen

Via de software kunnen cybercriminelen namelijk via jouw telefoon berichten versturen, browsersessies overnemen en data stelen. In het ergste geval is de malware zelfs in staat je toestel volledig te wissen.

Het berichtje met de schadelijke link zou in Denemarken al door ruim 10.000 telefoons zijn ontvangen. Of de software ook in Nederland al is opgedoken, is nog niet bekend.

Bescherming

Om jezelf te beschermen tegen dergelijke aanvallen, wordt aangeraden nooit op links te klikken die via sms- of mms-berichten worden verstuurd.

Reageer op artikel:
Opgelet! Nieuwe malware sloopt Androidtelefoons
Sluiten