Remco Visser
Remco Visser Tech 4 feb 2016 / 18:57 uur

‘Nederlandse 4G-netwerken op 5e plek wereldwijd’

Nederlanders die via 4G gebruikmaken van mobiel internet, hebben niks te klagen. De dekking van de Nederlandse netwerken staat namelijk wereldwijd op de 5e plek, zo blijkt uit cijfers van OpenSignal.

Volgens het onderzoek van Opensignal, een bedrijf dat de dekking van de netwerken meet via honderdduizenden app-gebruikers, hebben Nederlanders gemiddeld 84 procent van de tijd toegang tot een 4G-netwerk. Alleen Zuid-Korea, Japan, Hongkong en Koeweit bieden 4G-netwerken betere dekking.

Volgens Opensignal zijn mobiele internetters het best af bij KPN, dat 86 procent van de tijd 4G kan aanbieden. De provider wordt echter op de voet gevolgd door Vodafone (85 procent) en T-Mobile (84 procent). Tele2, dat nog bezig is met de uitrol van zijn netwerk, biedt in 70 procent van de gevallen 4G-dekking.

Snelheid

Ook over de snelheid die via 4G behaald kan worden valt in Nederland absoluut niet tegen. Gemiddeld ligt deze 23 Mbps.

Reageer op artikel:
‘Nederlandse 4G-netwerken op 5e plek wereldwijd’
Sluiten