Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Tech 5 feb 2016 / 14:31 uur

Met deze code kun je schaken in Facebook Messenger

Niemand die ooit met je wil schaken? Facebook kent een boel verborgen opties, en er is weer een nieuwe zogenaamde easter egg. Je kunt tegenwoordig schaken in Facebook Messenger, en iedereen kan het spelen.

Om het spel te starten, moet je eerst een conversatie openen in Facebook Messenger. Wanneer je ‘@fbchess play’ typt, zal er een schaakbord verschijnen en is jullie spel officieel begonnen.

Hulp

Helaas gaat het spelen zelf niet zo makkelijk, je kunt namelijk niet met een touchscreen de pionnen verschuiven. Spelen doe je door tekst in te typen. Nadat je de opdracht voor je pion hebt verzonden, zal het bord vernieuwen. Je moet de schaaktaal wel een beetje kennen: P is pawn, N is knight, B is bishop, R is rook, Q is queen and K is king. Wil je een pion verschuiven, dan typ je ‘@fbchess Pb4’.

Mocht je het even niet meer weten, dan kun je ‘@fbchess help’ typen. Facebook geeft je dan een volledige lijst van mogelijke zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze code kun je schaken in Facebook Messenger
Sluiten