Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 17 feb 2016 / 11:35 uur

Liefhebbers retro games kunnen hun lol op met Vega+

De Engelse uitvinder en ondernemer Clive Sinclair heeft goed nieuws voor liefhebbers van retrogames: hij heeft een nieuwe versie van zijn iconische ZX Spectrum aangekondigd. Op de nieuwe Vega+ staan standaard 1.000 spelletjes.

Spelcomputer

Het oorspronkelijk apparaatje komt uit de jaren 80 van de vorige eeuw en ging in het Verenigd Konkrijk vijf miljoen keer over de toonbank. In totaal waren er 14.000 spelletjes beschikbaar voor dat spelcomputertje.

Bij de nieuwe versie zitten de games standaard op het apparaatje: „De huidige golf van interesse in retroproducten heeft me geinspireerd om de Vega+ uit te geven, als een gameconsole waarmee je overal kunt spelen”, stelt hij. Om de Vega+ te kunnen lanceren haalde het bedrijf van Clive, Retro Computers Ltd, geld op via Indiegogo.

Nieuw is dus het LCD-scherm: „Daardoor kan de gebruiker op elke mogelijke plek spelen. Daarnaast kan het ook worden aangesloten aan de televisie, dus een computermonitor is niet nodig. En het apparaatje wordt geleverd met 1.000 games.”

Meer games downloaden

Bovendien kunnen nog meer games worden gedownload; gratis en voor niets: „Dus gebruikers betalen niet meer dan dat wat ze voor het basisproduct neertellen”, verzekert Clive. De verwachting is dat de Vega+ voor zo’n 100 pond (zo’n 128 euro) te koop zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Liefhebbers retro games kunnen hun lol op met Vega+
Sluiten