Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 9 feb 2016 / 11:17 uur

Langer genieten van batterij? Verwijder app Facebook

Er is weinig vervelender dan wanneer de batterij van je telefoon ontzettend snel leeg gaat. Gelukkig is er een doodeenvoudige oplossing voor: verwijder je Facebook app.

Batterij

Vorige maand kwam Android Central tot de ontdekking dat de Facebook app de houdbaarheid van de batterij van een smartphone die draait op Android met 20% laat afnemen. The Guardian testte het met een iPhone 6S en constateerde dat de levensduur van een batterij met 15% toenam na verwijdering van de app.

Maar moet je het dan de hele dag zonder Facebook doen? Nee hoor, volgens The Guardian kun je het sociale medium eenvoudig bereiken via de webbrowser van Safari. Je kunt alleen geen gebruik meer maken van Facebook Messenger.

Een bijkomend voordeel is dat het verwijderen van de app je ook flink wat extra opslagruimte biedt: uit de test bleek dat het verwijderen van de app 500mb extra opslagruimte opleverde (111mb voor de app zelf en de rest voor het cachegeheugen van de app).

Minder functies

De meeste functies zijn via de webbrowser gewoon te gebruiken, maar er zijn dingen die je wel zult moeten missen zonder de app, zoals notificaties. Ook het delen van foto’s was minder eenvoudig, omdat de ‘deel via’-optie niet bestaat voor de mobiele browser. Daarvoor moet je dus speciaal een foto plaatsen via de mobiele site. Ook Instant Articles werken niet via de mobiele site.

Mocht je die functies niet heel erg missen, is het dus aan te raden de Facebook app te verwijderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Langer genieten van batterij? Verwijder app Facebook
Sluiten